Ja arriba el primer concert del cicle "Reus a 4 Bandes" d'aquest 2015

2015-04-06 17:15

En aquest primer concert del cicle "Reus a 4 Bandes" ens acompanyarà:

 

LA BANDA DE MÚSICA DE LA CALA

La gènesi de la música de banda a l’Ametlla de Mar es va manifestar durant l’any 1980 amb la creació de la primera escola de música, creada per l’interès d’una sèrie de vilatans, i la banda ja va començar a actuar al cap de poc temps.

L’any 1985 naixia oficialment l’Agrupació Musical Mestral, que integrava una escola de música amb la seva banda, i l’any 1987 ja va ser l’encarregada d’organitzar la 5a Trobada de Bandes de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Durant aquest temps ha efectuat multitud d’actuacions, amb cercaviles, processons i concerts per moltes poblacions catalanes i d’arreu d’Europa, de les quals es destaquen llocs com ara Txecoslovàquia (1993), República Txeca (1998), França (2000), Andorra (2001), Madrid (2003) i Navarra (2004).

Després de diferents vicissituds va desaparèixer l’Agrupació i, després d’uns anys de transició, el setembre de l’any 2011 va aparèixer l’actual municipal Banda de Música de la Cala amb el seu director actual, Emili Cabello.

 

El seu director: EMILIO CABELLO

 Comença els seus estudis musicals als set anys estudiant clarinet.

Estudia al Conservatori de Tarragona i finalitza els estudis superiors de clarinet al Conservatori Professional de Música del Liceu de Barcelona, amb Rafael Grimal, obtenint les millors qualificacions.

De ben petit entra a formar part primer de la Banda Municipal de Tarragona i, posteriorment, a la Unió Musical de Tarragona.

Paral·lelament comença estudis al Taller de Músics de Barcelona on estudia saxòfon i harmonia moderna.

Ha format part de diversos grups, tant de música clàssica com de jazz.

Actualment forma part del Quartet de Clarinets de Tarragona, del grup de dixieland Small River,  de la Thorpe Brass i del grup de jazz experimental Cornelius Trio.

Ha col·laborat amb diverses orquestres i bandes d’arreu del país i ha realitzat concerts arreu de l’Estat espanyol, així com a diverses ciutats de França i d’Itàlia.

Ha realitzat diversos enregistraments musicals tant en formacions clàssiques com en projectes jazzístics, bandes sonores, documentals...

L'any 2014 va obtenir el títol de llicenciat en Direcció per la Royal School of Music, amb la formació a l'Escola de Direcció d'Orquestra i Banda Maestro Navarro Lara.

Professionalment desenvolupa la seva feina tant a l’Escola Municipal de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant com a l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar.

L’any 2010  funda la Banda de Música Clau de Vent de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sent el director desde la seva fundació i, des d’octubre de 2011, dirigeix la Banda de la Cala de l’Ametlla de Mar.

 

PROGRAMA DE CONCERT a les18h. Diumenge 12 dAbril de 2015

PRIMERA PART: BANDA DE MÚSICA DE LA CALA

Va per les seques (pas-doble) de Saül Gómez Soler

La divina comèdia (Simfonia nº 1) de Robert W. Smith

  • Inferno
  • Purgatorio
  • Ascension
  • Paradiso

SEGONA PART: BANDA SIMFÒNICA DE REUS

Ireland of legend and lore de Robert W. Smith

La llegenda de Sant Jordi de Tomas Simón

The legend of Maracaibo de Jose Alberto Pina